Up to Gondar Ethiopie
Door: tonstourdafrique
Blijf op de hoogte en volg Ton
02 Februari 2012 | Soedan, Khartoem
Het doet me erg goed jullie hartver-warmende reacties te lezen op de korte reisverslagen die ik maakte.
We zitten in Kartoum en hebben de 2000-km-mijlpaal bereikt. Ik mocht weer 'n enveloppe openen en een van de 12 brieven lezen die mijn dochter Danielle me toestopte bij vertrek. Ik zie al naar de 3e brief uit.
We hebben tot Gondar Ethiopie nu 800 kilometer te gaan in 8 dagen. De 3e dag gaan we van de "verharde" weg af en klimmen we in betrekkelijk korte tijd naar 3000 kilometer hoogte. In combinatie met de hitte (tussen 30 en 38 graden) is het een stevige klus. Dagelijks worden ongeveer 6 mensen uit de etappes gehaald, die niet op tijd de lunchplek zijn of te laat op de campsite dreigen te komen. We hebben het dan over dag- tochten van 140 km op betrekkelijk goede wegen.
De 3 oudjes houden zich goed. In de classering zitten we van de 50 deelnemers rond de 20e plek. We zijn serieus en stampen flink door........
heel veel lieve groeten vanuit Sudan.
02 Februari 2012 - 11:48
Daan:
Fijn om te lezen vadertje! Ik hoorde van mama dat je vandaag een rustdag hebt. Pak die rust! Ik heb afgelopen dinsdag mijn laatste werkdag gehad bij Tele2 met een mooi afscheid en vandaag om 17u een afspraak voor een mooie schilderopdracht. Afgelopen weekend waren Sandy, Marieke, mama, Willem en David in Amsterdam en zijn we naar een kinderboerderij midden in de stad geweest. Een stukje platteland in the city, zeg maar. Was heel leuk. Wat doen jullie het goed zeg! 20e vd 50 met die hitte. Chapeau, chapeau, chapeau, Ton. Da wil je toch zo graag horen :))) Trots op jou pap! XX -
02 Februari 2012 - 12:03
Bert En Leonie V Goo:
Ha die Ton, super goed bezig joh, en dat in die hitte kunnen we ons hier niet voorstellen, met de verwarming op volle toeren krijgen we het hier een beetje warm, echt zoooo kouddd hier, vandaag gevoelstemp -18 graden....geniet jij maar lekker van het weertje......morgen komt er hier ook nog eens sneeuw bij....
Nou we wensen je nog heel veel suc6, en volgen je graag....wat een leuk briefidee van je dochter, kijk je niet alleen uit naar het eindresultaat, maar ook naar de brieven...erg leuk!!!
toppie man en zet hem nog op!!!!
grt Bert en Leonie -
02 Februari 2012 - 12:39
Ingrid:
Ha Ton, ik volg je natuurlijk al van af het begin en ook de blog van Tourd'afrique waar ik dan wat foto's bekijk die jou verhaal een beetje aanvullen. Wat een geweldige ervaring moet dit zijn! En wat een gezellige reacties lees ik ook. Moeilijk om toch nog wat originele woorden te vinden om jou te steunen. Jij schreef dat je met de drie "oudjes" van de 50 deelnemers steeds rond de 20 eindigt en daarmee schoot mij een tekst te binnen, wel eens waar van een ander, maar wel van toepassing op jouw uitdaging....... Wie de mensen kent is verstandig, Wie zichzelf kent is wijs, Wie anderen overwint is sterk, Wie zichzelf overwint is machtig, Wie zich matigen kan is rijk, Wie werkkracht toont heeft wil .......Wie het juiste midden bewaart houdt stand!!!! Dus Ton we zien jou wel finischen. We wensen je weinig tegenslag en vergeet niet te genieten tussen het zware werk door. groetjes, Rob en Ingrid -
02 Februari 2012 - 16:02
Ria:
Hey Ton,
Fijn om te weten dat het goed gaat. Je zou er bijna voor op reis gaan, al die leuke reacties en alles er om heen. Wie krijgt er tegenwoordig nog brieven van zijn dochter, mooi man.
Bij de pliesie gaat het allemaal gewoon door, maar we zijn je nog niet vergeten hoor.
Lieve groetjes uit het kauw Uje, Ria -
02 Februari 2012 - 17:34
Frank:
Hey broer,even weer een steun in de rug vanuit n Doarp. Het gaat hard met de kilometers bij jullie en wat voor omstandigheden, ik fietste vanmorgen om half 8 naar de zaak met -10 graden maar wat lul ik, was met 10 minuten over. Mooi om te horen dat het met de 3 Golden Oldies goed gaat en dat je zo te horen weinig last hebt van je knie.We zullen zondag op de verjaardag van Bertus het nog wel over je hebben en op je proosten.
Tonnie,ga zo door en we houden je in de gaten,twentse groetn en goatgaon.
Frank,Sabine,Guus & Thijs. -
02 Februari 2012 - 17:53
Noud Van Hout :
Hoi Ton,
vanuit het ook zeer warme Tanzania hebben wij voor het eerst je verhalen gelezen. Wat een prestatie tot nu toe en wat leuk dat je zo geniet..... 'your dreams come true' Je weet waar je het voor doet en wij zullen je hier bij de Watoto Foundation met open armen ontvangen.
groetjes Truus&Noud van Hout -
02 Februari 2012 - 18:27
Hans Hultermans:
Hoi Ton,
Knap dat je al zover gevorderd bent. In de 55 Plusshow op Skyline FM besteden we weer aandacht aan jouw missie. Sandy vertelt in de uitzending van zondag 5-2 rond 21.35 uur het laatste nieuws over jouw krachttoer. Heel veel succes daar. -
02 Februari 2012 - 19:38
Toos:
Hoi Ton,
Ik ben er gemakshalve ook maar van uit gegaan dat het goed met je gaat.
Ik bewonder je doorzettingsvermogen, je hang naar verwondering en je compassie met de Afrikaanse bevolking en....wat heb je toch een fantastisch gezin.
Groetjes uit het koude Uden
Toos -
02 Februari 2012 - 20:58
Dees/San Op Donderdg:
Hey Ton,
Ja, op een donderdag in Uden valt er weer veel te bespreken. O.a. jouw tour. Maar buiten dat we jou missen, missen we ook foto's. Je kunt wel allemaal van die leuke verhalen vertellen, maar we geloven het pas als we daadwerkelijk foto's zien. Bijvoorbeeld Ton op een kameel, Ton gevallen in een cactus, Ton in een kettingbotsing, Ton verwisseld een bandje........
Of weet je niet hoe je I-pad werkt? Geintjuh.
Sandy en ik hebben besloten om volgend jaar ook mee te doen. Ook op de fiets, maar dan wel achterop.
En dan zijn we echt niet te beroerd om tussentijds wat foto's te knippen, voor onze volgers.
En natuurlijk moedigen wij de andere fietsers met liefde aan.
Wij stellen voor dat jij dan ook weer meefietst, want jij weet tenslotte de weg. Dan gaat 1 van ons dus JOUW pakkedrager gebruiken, da snap je wel he.....
Dus aan jou NU de taak, een andere partner te zoeken, voor de andere pakkedrager.
Nou Ton, je snapt wel dat we een beetje aan t geinen zijn, maar we hebben wel heeel veel respect voor jouw doorzettingsvermogen.
Hadden wij maar iets van jou, wahahahahhaaaaa.
Doe voorzichtig en geniet van alles wat je doet en ziet. En vooral van het uitzicht wat wij dus niet te zien krijgen, totdat je je I-pad eigen hebt gemaakt.
Heeel veeel groetjes van melige Sandy en Dees xxxxxxxxxxxxxxxxx -
03 Februari 2012 - 09:15
Will Van As:
Het gaat nog steeds goed, merk ik wel, Ton.
Alle superlatieven om bewondering en respect uit te spreken zijn al gebruikt,dus zeg ik maar gewoon:"Stoer hoor!".
Terwijl jij je daar in het zweet trapt, wordt hier steeds vaker het E-woord uitgesproken vanwege een aantal dagen vorst.
Wat een tegenstelling!
Succes, sterkte en groetjes. -
03 Februari 2012 - 19:36
Betsie En Bert:
Hoi Ton, goed bezig kearlke. Alle respect voor die prestatie, al dan niet gesteund door die 2 andere grijze wijzen. Leuk om zo iets mee te krijgen van je ervaringen. We drinken zondag eentje op. Geniet, voorspoed en vooral geen pech. Je doet me denken aan een bekende Denekamper. Niet Hennie Kuiper of Tom Kemperman, maar Antoon Damhuis. "Met fiets en tent naar de ..." Groet'n oet 'n doarp.
03 Februari 2012 - 23:17
D&H:
Deze keer dus een dag te laat met lezen, er is hier ook zoveel te doen. Ik begrijp dat je niet alleen diep hoeft te gaan, maar ook nog eens zo hoog dat je boven Andre Kuijpers uit stijgt en die hoeft zelf zelfs niet te trappen. (3000km) Het is nog maar een stukje fietsen naar de voormalige hoofdstad van Ethiopie op 2200 m boven zeeniveau. Groet uit DB. -
04 Februari 2012 - 14:48
John Scholtes:
Beste Ton,
Blij dat alles goed gaat. Succes met de beklimming. Wij blijven je volgen.
John en Berna -
04 Februari 2012 - 21:31
Twiggy:
Hey Ton,
Goed te lezen dat het zo goed met je gaat!! En petje af voor wat je presteert. En dat in die hitte...
Heel veel succes, we blijven je volgen!
Groetjes Twiggy -
05 Februari 2012 - 13:06
Jeannette:
Ha Ton,
Heb net je verslagen gelezen. Jij maakt wat mee zo.....Het enige waar ik nu héél jaloers op ben is de temperatuur! Je vriest hier op het moment dood...het is zo verschrikkelijk koud. En dan snuffelt mijn hondje ook nog eens zo'n 5x op een dag op z'n gemakje rond alsof het 40 graden is! Ach ja nog een week of 7 dan begint de lente weer en dan heb jij toch maar mooi het wintertje overgeslagen. Gr Jeannette -
05 Februari 2012 - 18:02
Dianne:
Hoi Ton
Mooi te horen en te lezen dat het goed met je gaat.
Een geweldige prestatie van jou, we wensen je nog veel plezier met het fietsen.
Hou je taai en we volgen nog steeds je verslagen, leuk om te lezen
Nou de hartelijke groetjes van
Ton - Dianne Kevin- Shelley -
06 Februari 2012 - 08:25
Frank De Laat:
Ton,
een geweldige aktie van je. Ik ben er jaloers. Zeker met de huidige temperatuur in Uden...... Veel geluk en sterkte onderweg. ook voor je medefietsers.
06 Februari 2012 - 09:56
Truus:
Hallo Harry, mis je me al tijdens het fietsen? Veel liefs Truus :) -
06 Februari 2012 - 21:04
Dorris:
Hey Ton,
Dus de 3 musketiers fietsen gestaag verder. Als je deze berichten leest ben je idd echt door het stof gegaan vermoed ik zo. Gelukkig redden jullie het op tijd bij de lunch, ook zonder broodje Frekies. Bikkel ik wens je vreselijk veel energie voor morgen, overmorgen...en tot we je weer lezen, tis wel spannend.
Gr Dorris -
08 Februari 2012 - 18:37
Lizette Vd Berg:
Hé ome Ton, goed bezig man! Ik heb respect voor wat je presteerd en aan het doen bent. Moet fysiek en mentaal zwaar zijn, dus gewoon doorgaan want elke trap is er 1 (net als elke euro ;-). Ook respect voor het goede doel dat je steunt (want ook ik draag de afrikanen een warm hart toe). Ga zo door en succes hè!
groeten roel en lizette -
12 Februari 2012 - 12:15
Toon:
Beste ton
paar woordjes van toon en annie veld
waar ben je aan begonnen probeer tegenieten voor dat je het weet is het voorbij en houd in gedachten de reis bij je succes groetjes Toon en Annie veld